Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Сладкишът е страхотен. Вкусът от моето детство. Бях го забравила.
16.10.2024 02:42
Анонимен
Анонимен
Рецептата е много точна,сладкиша ми се получи идеален. Благодаря сърдечно!!!
Единствената промяна е,че нарязах ябълките на тънки филийки.
09.08.2024 01:19
Анонимен
Анонимен
Направих всичко напълно според рецептата и в същата тавичка. Резултата е страхотен. Това е просто светкавичен сладкиш (още повече, че " настъргах" ябълките в чопъра) :) Благодаря ви!
08.11.2021 11:26
1
Monika Stoyanova
Monika Stoyanova
Правя го от години, но не настъргвам ябълките, а режа ябълките на две и след това на тънки филийки.
Не запичат предварително ябълките, а пека заедно със заливката наведнъж.
Отгоре слагам и други плодове (праскови,банан)на малки купченца и става още по вкусен
19.09.2018 16:06
15
Васил
Васил
Звучи ми много вкусно,ще пробвам!
11.09.2018 19:47
1
1
Яница Николова
Яница Николова
Чудесен сладкиш!
23.07.2018 23:31
1
1
Потребител#192406
Потребител#192406
Страхотна идея за сладкиш, пробвах с различни плодове и ядки.
29.07.2017 16:50
6
3
Потребител#191870
Потребител#191870
Здравейте,

Първо бих искал да отбележа, че идеята за сладкиша е много добра. Има обаче съществено несъответствие между видеото и неговото описание. В описанието се казва, че се слагат 4 ябълки, докато във видеотоо не изглеждат като четири. Аз все пак се доверих на написаното (защото видеото върви много бързо и помислих, че не съм видял нещо). В резултат на това обелих и нарязах на кубчета 4 нормални по размер ябълки .... и те не можаха да се съберът в тавичката (а тя е същата по размер като във видеото). Сложих само 3. След 35 мин. печене ябълките в сладкиша хрупаха, а заливката едва го покри отгоре. Беше и малко сух, т.к. ябълките не бяха пуснали целия си сок. Изводът ми е, че ако наистина се слагат 4 ябълки, то сладкишът трябва да се пече поне 40 мин. с ябълките най-отгоре (без заливката) и още поне 40 мин. допълнително със заливката. Освено това заливката трябва да е двойно количество. Така поне смятам да го направя следващия път.
Моля да коригирате или видеото или описанието му, за да не се подвеждат и други хора. Странно, че никой не е обърнал внимание на това досега. Явно е станало като в приказката за новите дрехи на царя, в която само аз, като малкото момченце, казвам че царят е гол.

Поздрави,
Александър Александров
21.05.2017 11:08
24
6
1
Ludmila Atanasova
Ludmila Atanasova
Здравейте! Правя този сладкиш от години по тази рецепта и винаги става великолепен! Забелязах , че при Вас има някои несъответствия от което произтича недобрия резултат. Ябълките наистина са 3-4 броя според големината им но не се режат на кубчета а се стържат на едрото ренде. Бисквитите , които аз използвам са "Житен дар" от 220 гр а може да се използват и чаени бисквити ако не Ви харесва по-хрупкавата основа. Яйцата за сладкиша трябва да са големи , за да Ви се получи количество , което ще Ви стигне за заливане на сладкиша. Не е нужно да печете ябълките предварително а след това със заливката. Достатъчно е да пробвате от време на време с дървена клечка и да печете до " суха клечка" , което на мен ми отнема около 30 мин., защото аз пека на 200 градуса и с вентилатор! С тези корекции ще Ви се получи един ароматен и пухкав сладкиш. Когато престои за една нощ сладкишът става невероятно сочен и вкусен! Да Ви е сладко !
22.05.2017 09:51
19
4
Теменужка Цонева
Теменужка Цонева
Пухкав, сочен, ароматен.., просто великолепен! Всички вкъщи го харесаха. Използвах бисквити "Роден край" с мляко и намалих малко маслото /100 г/, като само омекнало го размазах по тавата.
27.01.2017 20:14
16
2
Елица
Елица
Стана разкошен, като от едно време.
27.01.2017 10:46
9
2
Polina Zlatkova
Polina Zlatkova
Направен и изяден!Добавих стафиди и сложих по-малко масло.
26.01.2017 17:04
9
2
monika i argir
monika i argir
brawo prewazhoden e
22.01.2017 18:29
2
2
Dayana Daud
Dayana Daud
Сигурно аз правя нещо нередно, но тестото отгоре ми се получи прекалено гъсто. Не се разлива като на клипа и стана много сух и вдлетен. Само яйца и брашно не е ли малко?
19.01.2017 12:57
5
3
2
Анонимен
Анонимен
и захар - пандишпаново тесто. Стара гъсто, но при печенето се надува!
20.09.2024 13:36
Ludmila Atanasova
Ludmila Atanasova
Причината може да е в яйцата. Нужно е да са по-големи, за да се получи по-лека консистенция.
27.01.2017 09:32
1
2
Вальо
Вальо
Изглежда много добре ! Поздравления !
Ще го направя непременно .
12.01.2017 13:19
1
Радомира Михайлова
Радомира Михайлова
Мнооого вкусен! :) Благодаря за хубавата рецепта!
08.01.2017 15:54
2
Виктория
Виктория
Стана перфектен! Много се хареса от всички! Със сигурност ще го правя и за напред!
08.01.2017 15:51
2
5
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
стана уникален! Лесен, вкусен... Рецепта без грешка
07.01.2017 17:03
1
Латинка
Латинка
Уникален е!Много лесно и бързо се приготвя и всички за доволни :)
03.01.2017 16:48
Ludmila Atanasova
Ludmila Atanasova
Този сладкиш е великолепен и много любим на семейството ми !
09.12.2016 19:49
2
Gergana Tosheva
Gergana Tosheva
Това се превърна в най-предпочитания сладкиш у дома. За един месец го правих поне пет пъти, утре пак. Благодаря Ви !
27.11.2016 23:39