Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Крамбъл»Крамбъл с череши и овесени ядки

Крамбъл с череши и овесени ядки

Крамбъл с череши и овесени ядки
Снимка: Илиана Балканска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Хрупкавата коричка на крамбъла е гарантирана, както и великолепния му вкус - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • череши - 500 г
  • захар - 50 г
  • царевично нишесте - 10 г
  • лимонов сок - 20 мл
  • сол - 1 щ.
  • За крамбъла
  • брашно - 80 г
  • овесени ядки - 80 г
  • кафява захар - 100 г
  • сол - 1 щ.
  • краве масло - 80 г. студено, нарязано на кубчета
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • Допълнително
  • масло - за намазване на тавата
  • галета - 1 с.л. за поръсване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 180 градуса.

Нарязаните на половинки череши се смесват със захарта, нишестето, лимоновия сок и солта. Разбъркват се и се сипват в тава, намазана с масло и поръсена с галета.

Всички съставки за крамбъла се слагат в купа. С ръце се оформят маслени трохи, които се разпределят върху плодовете.

Тавата се покрива с алуминиево фолио и сладкишът се пече 30 минути. Фолиото се отстранява и крамбълът се запича за още 25-30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Здравейте.
В продуктите за крамбъла е пропуснато маслото, упоменато е само маслото за намазване на тавичката.
14.06.2019 15:20