Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Черешов пай за душата

Черешов пай за душата

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Черешов пай за душата
Снимка: Мина Димитрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Точно така, не усещате ли, че душата ви е зажадняла да една парче от този черешов пай"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • череши - 50 бр. без костилка
  • галета - 30 г за овалване на черешите
  • за поръсване
  • масло - колкото орех, разтопено
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • пудра захар - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват с миксер много добре. Прибавят се киселото мляко, пресятото брашно, бакпулверът, содата и олиото на тънка струйка.

Продължете да бъркате, докато сместа се хомогенизира.

Ароматизираме с ванилията. Изсипваме в намазнена и поръсена с брашно тавичка тестото.Черешите овалваме в галета и се нареждат една до друга върху тестото.

От продуктите за поръсване правим смес на трохи, която слагаме върху черешите. Печем пая на 180 градуса около 50 минути.

Черешовият пай за душата е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дани Нова
Дани Нова
Рецептата е много сполучлва, сладкиша стана много вкусен! Благодаря!
13.06.2018 07:11
4