Сладкиш Рондине

30/06/2018
"Минутки за италианска класика - сладкиш Рондине "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 822
  • Преглеждания за месеца983
  • Преглеждания за седмицата336
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме белтъците от жълтъците. Белтъците разбиваме на сняг.

Жълтъците смесваме със захарта, маслото, какаото, брашното и бакплувера и разбиваме до гладка пухкава смес.

Постепенно сипваме на малки порции разбитите белтъци в сместа, като разбъркваме внимателно с дървена шпатула.

Изсипваме в правоъгълна тава, покрита с намаслена хартия за печене, и заравняваме. Печем на 200 градуса и вентилатор 20-25 минути. Оставяме блата да се охлади и го отделяме от хартията.

Поставяме го на подложка. Смесваме портокаловия сок и ликьора и сиропираме равномерно блата.

В купа смесваме всички съставки за крема и разбиваме с миксер 7-8 минути. Разпределяме този крем върху блата и заглаждаме. Най-отгоре равномерно настъргваме шоколада.

Прибираме в хладилника за 4-5 часа и след това сервираме.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Яница Николова
Вкусно!
0
0