Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салати с домати»Салата от розови домати и нахут

Салата от розови домати и нахут

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Салата от розови домати и нахут
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Няма да повярвате малко нахут как променя вкуса на салатата"

Необходими Продукти

  • розови домати - 1 - 2 бр.
  • червена капия - 1 - 2 бр.
  • нахут - 100 г от консерва
  • червен лук - няколко шайби
  • маслини - 5 - 6 бр.
  • магданоз - за поръсване
  • сол - на вкус
  • зехтин - на вкус
  • балсамов оцет - на вкус, бял
* мерки и количества

Начин на приготвяне

У нас в България нахутът е известен още като леблебия и сланутък (разядка, подобна на хумус). Служи за направа на напитката леблебия.

В последните години придоби популярност в състава на много рецепти за така нареченото здравословно хранене. В тази връзка предлагам много бърза, лесна за направа, хранителна и вкусна рецепта за салата.

Изпечете червените чушки и ги обелете.

Розовите домати се измиват и се нарязват на кубчета.

В салатна чиния слагаме доматените кубчета и накъсаните червени чушки. Прибавяме отцедения нахут и шайби червен лук.

В малка чашка смесваме зехтина, солта, балсамовия оцет, разбъркваме и поливаме салатата.

Завършваме с маслините и накълцания магданоз.

Поднесете салатата с домати непосредствено след приготвянето ѝ.

Салатата от розови домати и нахут е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: