Начин на приготвяне
У нас в България нахутът е известен още като леблебия и сланутък (разядка, подобна на хумус). Служи за направа на напитката леблебия.
В последните години придоби популярност в състава на много рецепти за така нареченото здравословно хранене. В тази връзка предлагам много бърза, лесна за направа, хранителна и вкусна рецепта за салата.
Изпечете червените чушки и ги обелете.
Розовите домати се измиват и се нарязват на кубчета.
В салатна чиния слагаме доматените кубчета и накъсаните червени чушки. Прибавяме отцедения нахут и шайби червен лук.
В малка чашка смесваме зехтина, солта, балсамовия оцет, разбъркваме и поливаме салатата.
Завършваме с маслините и накълцания магданоз.
Поднесете салатата с домати непосредствено след приготвянето ѝ.
Салатата от розови домати и нахут е готова.