Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Букатини с домати и бекон

Букатини с домати и бекон

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
02/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Насладете се на порция букатини с домати и бекон"

Необходими Продукти

  • букатини - 400 г
  • бекон - 250 г
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 и 1/2 ч.ч. смлени
  • босилек
  • риган
  • захар - 1/2 к.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Букатините се сваряват в подсолена вода. След като се сварят, се измиват със студена вода и се отцеждат.

В дълбок тиган с малко мазнина се запържва беконът, предварително нарязан на кубчета.

Изважда се и се поставя върху кухненска хартия, която да поеме излишната мазнина.

На мястото на бекона в тигана се слагат нарязаният на филийки чесън.

Към него се прибавят пасираните или смлени домати.

Сосът се овкусява със сол на вкус и малко захар и се оставя да се посгъсти.

Накрая се прибавят по възможност прясно нарязани босилек и риган. Успешно могат да се заменят и със сухи такива.

Букатините се сервират полети с доматен сос и гарнирани с кубчета бекон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: