Начин на приготвяне
Букатините се сваряват в подсолена вода по указанията на опаковката. Докато се варят, се приготвя импровизираният сос.
В дълбок тиган се задушават в малко зехтин и вода почистените и нарязани на дребно лук, чесън и морков. След кратко разбъркване към тях се прибавят почистените и нарязани на филийки гъби.
След като омекнат, се добавя каймата. Бърка се, докато стане на трохи. Долива се виното и след като се поизпари, се прибавят смлените домати.
Сосът се поръсва със сол и черен пипер и се овкусява със сух риган и босилек. Аз разполагах със пресен босилек и се възползвах от него.
Разбърква се и се оставя на тих огън да къкри, докато се получи желаната гъстота.
Готовата паста се поднася полята със соса и поръсена с настъргано сирене Гауда и Чедър.
Декорацията е въпрос на собствено виждане, стръкчета пресен лук и листенца пресен босилек с мариновани чери доматчета при мен.