Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Букатини импровизе

Букатини импровизе

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Букатини импровизе
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
29/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Когато кулинарните импровизации се получат, ги наричаме кулинарни шедьоври"

Необходими Продукти

  • букатини - 300 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • кромид лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • морков - 1 бр.
  • печурки - 200 г гъби
  • кайма - 300 г смес
  • червено вино - 100 мл
  • домати - 1 ч.ч. смлени
  • сол
  • черен пипер
  • риган - 2 щипки сух
  • босилек
  • гауда - за поръсване
  • чедър - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Букатините се сваряват в подсолена вода по указанията на опаковката. Докато се варят, се приготвя импровизираният сос.

В дълбок тиган се задушават в малко зехтин и вода почистените и нарязани на дребно лук, чесън и морков. След кратко разбъркване към тях се прибавят почистените и нарязани на филийки гъби.

След като омекнат, се добавя каймата. Бърка се, докато стане на трохи. Долива се виното и след като се поизпари, се прибавят смлените домати.

Сосът се поръсва със сол и черен пипер и се овкусява със сух риган и босилек. Аз разполагах със пресен босилек и се възползвах от него.

Разбърква се и се оставя на тих огън да къкри, докато се получи желаната гъстота.

Готовата паста се поднася полята със соса и поръсена с настъргано сирене Гауда и Чедър.

Декорацията е въпрос на собствено виждане, стръкчета пресен лук и листенца пресен босилек с мариновани чери доматчета при мен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: