Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Букатини а ла Боскайола

Букатини а ла Боскайола

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Букатини а ла Боскайола1 / 2
20/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Има нещо ужасно привлекателно в готвач, който приготвя Букатини а ла Боскайола, не мислите ли?"

Необходими Продукти

  • букатини - 400 г
  • гъби - 400 г
  • домати - 300 г, настъргани
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • кедрови ядки - 1 с.л.
  • пушени гърди - 70 г
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 4 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите, ситно нарязани, се запържват заедно с чесъна. Прибавя се виното, доматите, солта и пипера. Задушава се около 15 мин.

В останалият зехтин се запържват пилешките гърди и кедровите ядки. Добавят се в соса заедно с магданоза.

Пастата се сварява според указанията на опаковката и се добавя към соса. Разбърква се внимателно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: