Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Букатини ал аматричана

Букатини ал аматричана

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Букатини ал аматричана1 / 2
25/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Минутки за класика - Букатини Ал Аматричана"

Необходими Продукти

  • букатини - 400 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • панчета - 115 г
  • люти чушки - ½ ч.л. суха
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • лук - ¾ ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 800 г от консерва
  • пекорино - ¼ ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тенджера, добавете нарязаната панчета и задушете за няколко минути.

Прибавете сухата люта чушка и черния пипер, разбъркайте и прибавете ситно нарязания лук и чесъна.

Гответе още около 8 минути, сипете доматите, намалете огъня и задушете за 15-20 минути.

Междувременно сварете пастата и я отцедете. Прибавете я към соса заедно с ½ ч.ч. вода от варенето и разбъркайте за няколко минути.

Поръсете с пекорино и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: