Начин на приготвяне
В касерола загрявате около 800 мл от прясното мляко.
В останалото мляко разбивате, яйцата, захарта, ванилената захар и брашното до еднородност.
Когато млякото е загрято, постепенно изсипвате сместа за крема за тортата, като бъркате непрекъснато - най-добре е с тел. Щом кипне крема, варите го 1-2 минути.
Махате го от котлона и добавяте маслото, нарязано на кубчета. Оставяте крема да изстине за малко и започвате да редите сладкиша.
В тава 20х20 см изсипвате черпак от крема и редите бишкотите, напоени за миг в хладното прясно мляко.
Отгоре изсипвате половината от останалия крем, пак редите ред бишкоти и изсипвате останалия крем.
Поставяте тавата в хладилника и след като изстине, го поръсвате с настърган шоколад и посипвате от декорацията.
Шоколадът настържете най-лесно с белачка за картофи.
Бишкотената торта поднасяте след няколко часа.
Сладкишът с Бишкоти и Прясно Мляко е много вкусен!