Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Тиквен сладкиш с прясно мляко

Тиквен сладкиш с прясно мляко

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Тиквен сладкиш с прясно мляко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"В сърцето и чинията ни винаги има място за още един любим пай"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 200 г
  • масло - 1 пакетче, краве
  • яйца - 1 бр. голямо
  • кафява захар - 3 с.л.
  • сол - 2 щ.
  • за пълнежа
  • тиква - 400 г сварена
  • прясно мляко - 50 мл
  • ванилова захар - 1 ч.ч.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • за украса
  • сметана - 1 спрей
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, маслото, яйцето и подправките се замесва тесто. То се оформя по дъното и стените на форма. Прибира се в хладилник за един час. Сварената тиква се пасира заедно с останалите продукти за пълнежа и се оставя настрана.

Фурната се загрява на 180 градуса. Формата с кората за десерта се поставя в нея и тестото се пече не повече от 10 минути. След това в кората се изсипва крема.

Връща се във фурната се пече още 15 минути. Готовият сладкиш се вади и се оставя да изстине. След това се прибира в хладилник за 3 часа.

Украсява се със сметаната и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: