Начин на приготвяне
Содата се разтваря в прясното мляко и всички продукти се разбъркват. Полученото тесто се изсипва в намаслена и набрашнена тава или тортена форма. Пече се в умерена фурна.
Захарта за сиропа се разтваря в горещото прясно мляко.
Изпеченият и поизстинал сладкиш се обръща в подходящ поднос или тортена чиния, набожда се на няколко места с вилица и се залива със захарния сироп.
След като изстине, сиропираният сладкиш се поръсва с кокосови стърготини или се украсява по желание с ядки.
Сиропираният сладкиш с прясно мляко е готов.
Коментари
И вторият път сиропа го направих с кафява захар и сложих половин мандарина (това имах),но може и с портокалова кора,. Получи се невероятно вкусно.