Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Обърнат смокинов сладкиш с прясно мляко

Обърнат смокинов сладкиш с прясно мляко

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Обърнат смокинов сладкиш с прясно мляко
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Тичайте до магазина за смокини, че имаме страхотна рецепта за обърнат смокинов сладкиш"

Необходими Продукти

  • краве масло - 120 г меко
  • захар - 130 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 120 мл
  • брашно - 220 г
  • бакпулвер - 10 г
  • още
  • краве масло - 70 г
  • кафява захар - 80 г
  • смокини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка касерола се смесват 70 г краве масло с кафявата захар. Поставят се на котлона до разтопяването на захарта. Изсипва се във форма с размер 26 сантиметра.

Смокините се измиват, разполовяват и се нареждат плътно върху маслото със захарта.

Брашното се пресява с бакпулвера и ванилията.

Мекото краве масло се разбива заедно със захарта до побеляване. Към него се прибавят едно по-едно яйцата, които са на стайна температура. Следва брашното, като се редува с прясното мляко.

Така приготвената кексова смес за смокиновия сладкиш се изсипва върху смокините и се заравнява.

Разкошният сладкиш се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути. Направете проверка за готовност с дървено шишче.

Сладкишът веднага се обръща върху поднос.

Да ви е сладко с този обърнат смокинов сладкиш с прясно мляко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: