Начин на приготвяне
Измийте тиквичките, отрежете краищата им и първо разполовете напречно всяка, след това 4-те получени парченца срежете надлъжно през средата, за да получите 8 бр. лодчици.
Поставете ги във фурната, заляти със зехтина и малко сол да се запекат до златисто (температура - 200 градуса).
Извадете и оставете да поизстинат, а през това време измийте и нарежете спанака. Задушете го в маслото с малко зехтин и сол, докато омекне, и сложете чесъна и подправките.
Гответе още 2 минути и отстранете от огъня.
Извадете вътрешността на тиквичките и я смесете със сиренето - натрошено.
Съединете спаначената и тиквената смес и напълнете лодчиците с нея.
Поръсете със настърган кашкавал - толкова количество, колкото ви харесва, и върнете във фурната, запичайки до леко златист загар на същата температура.
С това нашите пълнени тиквички са готови, идеални за един лек обяд или вечеря.
Добър апетит!