Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тиквички на фурна»Тиквички, пълнени със спанак и сирене

Тиквички, пълнени със спанак и сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Тиквички, пълнени със спанак и сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Диетични, ароматни и ужасно вкусни тиквички, идеални за жегата"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • спанак - 250 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сирене - около 200 г краве
  • кашкавал - за поръсване (на вкус)
  • черен пипер - 2 щипки, млян
  • копър - 1 ч.л. сух
  • сол - на вкус
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките, отрежете краищата им и първо разполовете напречно всяка, след това 4-те получени парченца срежете надлъжно през средата, за да получите 8 бр. лодчици.

Поставете ги във фурната, заляти със зехтина и малко сол да се запекат до златисто (температура - 200 градуса).

Извадете и оставете да поизстинат, а през това време измийте и нарежете спанака. Задушете го в маслото с малко зехтин и сол, докато омекне, и сложете чесъна и подправките.

Гответе още 2 минути и отстранете от огъня.

Извадете вътрешността на тиквичките и я смесете със сиренето - натрошено.

Съединете спаначената и тиквената смес и напълнете лодчиците с нея.

Поръсете със настърган кашкавал - толкова количество, колкото ви харесва, и върнете във фурната, запичайки до леко златист загар на същата температура.

С това нашите пълнени тиквички са готови, идеални за един лек обяд или вечеря.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: