Начин на приготвяне
Измийте тиквичките и ги разрежете през средата на лодки. Издълбайте вътрешността с помощта на лъжица.
Нарежете на дребно заедно с лука. Сложете тиквичките в тавичка. Поръсете с малко сол и зехтин. Запечете за 20-30 минути на 200 градуса.
В тиган с малко мазнина сложете на котлона да загрее. Добавете лука и вътрешността на тиквичките. Запържете за няколко минути.
Добавете бекона, нарязан на малки парчета. Запържете до златисто. Сложете сол и черен пипер. Махнете от котлона.
Сложете царевицата, моцарелата (нарязана на малки парчета) и кравето сирене (натрошено). Разбъркайте добре.
Извадете тиквичките от фурната. Напълнете с плънката. Поръсете с кашкавал и върнете отново във фурната. Печете пълнените тиквички до готовност.