Начин на приготвяне
Сварете киноата в леко подсолена вода съотношение 1:3. Отцедете от остатъчната течност и както е в цедката, оставете да изстине.
Щом това се случи, прибавете семената, ядките и подправете със зехтин, сол, сушения магданоз и сокчето от половинката лимон.
Разбъркайте добре и ако желаете, си добавете допълнително от ядките или семената, които предпочитате да преобладават в салатата.
Може да оставите за кратко в хладилник, за да омекне чията и да се охлади всичко или ако ви харесва, да ви хрупка и да е на стайна температура преминете към следващата стъпка направо.
В широка чиния отстрани разположете свежите листа, предварително овкусени със сол и зехтин. В центъра сложете киноата.
Поднесете като лек обяд или вечеря, който ще ви изпълни с енергия и сили.
Добър апетит!