Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Бананов кекс в хлебопекарна (без бяло брашно и захар)

Бананов кекс в хлебопекарна (без бяло брашно и захар)

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Бананов кекс в хлебопекарна (без бяло брашно и захар)
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • банани - 3 бр.
  • фурми - 10 бр.
  • моцарела - 200 г
  • кашкавалена извара - 150 г
  • кокосови стърготини - 7 суп. лъж.
  • кокосово масло - 3 равни суп. лъж.
  • брашно от кайсиеви ядки - 3 суп. лъж.
  • ленено семе - 1 суп. лъж. смляно
  • конопено семе - 1 ч. лъж.
  • тиквено семе - 1 суп. лъж.
  • овесени трици - 2 суп. лъж.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • ванилия - 1 пак.
  • какао - 1 суп. лъж.
  • вода - приблизително 120 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В каната на блендер поставяме:

- начупените обелени банани на парченца;

- фурмите, на които предварително сме отстранили костилките;

- нарязаната на парчета моцарела;

- кашкавалената извара;

- яйцата

Блендираме докато се получи кашава смес. Добавяме кокосовите стърготини, брашното от кайсиеви ядки, тиквеното и конопено семе. Отново блендираме за кратко.

Прибавяме около 100 мл вода, мляното ленено семе, ванилията, какаото, овесените трици, бакпулвера.

Блендираме отново, колкото да се хомогенизира сместта.

Количеството на водата, което съм посочила е приблизително, защото от значение е какви по размер и твърдост банани ще използвате.

Ако е нужно добавете още вода, за да ви се получи гъстичка кексова смес.

Намажете бъркалките на хлебопекарната добре с кокосово масло и което остане го сложете на дъното във ваничката на машината. Изсипете кексовата смес и настройте от менюто на програма за КЕКС.

По желание след звуковия сигнал поръсете с маково семе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: