Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Нисковъглехидратен кекс в хлебопекарна (без бяла захар и брашно)

Нисковъглехидратен кекс в хлебопекарна (без бяла захар и брашно)

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Нисковъглехидратен кекс в хлебопекарна (без бяла захар и брашно)
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • банани - 2 бр. (добре е да са презрели)
  • фурми - 6 - 7 бр.
  • яйца - 3 бр. (размер М)
  • кисело мляко - 250 г
  • кокос - 3 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • фъстъчено масло - 2 с.л.
  • сусамов тахан - 3 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • овесени трици - 120 г
  • годжи бери - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете в блендер яйцата, обезкостените фурми и обелените и начупени на парчета банани. Блендирайте за кратко.

Прибавете киселото мляко, кокоса, ванилията, фъстъченото масло, сусамовия тахан, какаото, бакпулвера и овесените трици. Блендирайте отново.

Трябва да се получи смес с кексова гъстота.

Намажете бъркалните с мазнина и изсипете сместта във тавичката. При звуковия сигнал, преди да започне печенето, поръсете отгоре с плодчета годжи бери.

Хлебопекарната се настройва на програма ТОРТА.

След като се изпече, оставете да изстине и го опаковайте в стреч фолио. Съхранявайте в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: