Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта, докато тя се разтвори напълно. Към сместа се добавят олиото, бакпулвера, ванилията, брашното и всичко се разбива с миксер до получаване на гладка и гъста смес.
Сместа се изсипва в намаслена и посипана с брашно тава и се заглажда с лъжица или ръка. Върху нея се нареждат вишните или при липса на пресни плодове се използва сладко. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна до пълно изпичане.
За да сте сигурни, че сладкишът се е опекъл, може да проверите с клечка за зъби - ако клечката е суха значи е готов, а ако има от сместа по нея трябва да се допече. По желание може да се поръси с пудра захар.
Ако нямате вишни или сладко от вишни, можете да го замените с какъвто и да е плод или сладко. Вкарайте въображение и го украсете фантастично. Сладкишът трябва да се поднесе изстинал.
Може да го маа режете като пай или на малки парченца. Поднесете го с любов на любимите хора! След приготвянето на този сладкиш ти и близките ти ще сте влюбени в него! Бон Апетит!