Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сръбски сладкиш с вишни

Сръбски сладкиш с вишни

BiljanaBiljana
Новак
15
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сръбски сладкиш с вишни
Снимка: Biljana
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
16
"Идеален за горещите летни дни - бързо, лесно, вкусно"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • мляко - 2 л
  • олио - 1.5 л
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 10 г
  • вишни - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, докато се разтопи. След това добавете олиото, млякото и брашното, смесено с бакпулвера.

Изсипете сместа в квадратна тава, застлана с хартия за печене.

Отгоре подредете вишните без костилките (малък трик, за да не паднат вишните чак до дъното, е да поръсите с брашно повърхността на сладкиша, преди да ги подредите върху него).

Изпечете вишневия сладкиша в предварително загрята на 200°C фурна за около 25-30 минути.

Изстиналият сръбски сладкиш с вишни се нарязва на кубчета и се поръсва с пудра захар.

Приятно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: