Фаршировани Тиквички

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Фаршировани Тиквички
Снимка: Зори
8 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Хапвайте топли или студени - ние гарантираме, че всякак са вкусни"

Необходими Продукти

  • кайма - 400 г
  • тиквички - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • булгур - 1/4 ч.ч.
  • домати - 4 бр. по - едри
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1/2 бр. зелена
  • чубрица - 1/2 ч.л. ронена
  • босилек - 3 с.л., наситнени пресни листа
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
  • магданоз - 1/2 връзка за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват хубаво под течаща вода и без да се белят се нарязват на две по дължина. С помощта на лъжица внимателно се издълбава сърцевината им, за да се получат лодки.

Лукът и скилидките чесън се обелват и нарязват на ситно. Морковът и чушката се почистват и нарязват на дребно. Доматите се настъргват на едро ренде, като единия домат се оставя цял за накрая.

В тиган се налива олиото и се слага каймата. Пържи се при непрекъснато бъркане, докато стане на трохи. Към нея постепенно се добавя лукът, чушката, морковът и накрая - настърганите домати и чесънът.

След няколко минути, когато доматите заврят, се добавя и булгурът. Оставя се десетина минути да покъкри на котлона с похлупак, след което се подправя със сол, черен пипер, кимион, ронена чубрица и наситнен пресен босилек и се отстранява от огъня.

Тиквичките се нареждат в леко намаслена тавичка. С помощта на лъжица се пълнят със сместа.

Останалия домат се нарязва на полумесеци и се нареждат върху пълнените тиквички. Отгоре се поръсват със малко сол и поливат със тънка струйка зехтин.

Тавичката с пълнените тиквички се слага в предварително загрята фурна на 180 - 200°C и се пече на средна решетка до готовност - около 20 минути.

При сервиране печените тиквички се поръсват със ситно нарязан магданоз.

Добър апетит!

Пълнените тиквички могат да се сервират както горещи, така и студени - според предпочитанията ви. И в двата случая са много вкусни!

Фаршированите Тиквички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Зари,извини ме! Исках да дам 5 звезди,но ми се губеше обхвата и явно без да искам съм маркирала по-малко!
08.07.2018 10:35
3
1
Покажи всички подкоментари