Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени домати»Запечени домати със сирене и лук

Запечени домати със сирене и лук

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Запечени домати със сирене и лук
Снимка: Ася Заевска
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Уникално икономично предястие, което може да приготвите за нула време"

Необходими Продукти

  • домати - 4 бр. (големи)
  • лук - 1 глава
  • сирене - 100 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • масло - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре доматите и отрежете капачетата им.

След това издълбайте пълнежа им с малка лъжичка (може да го пасирате и използвате в друго блюдо) и ги посолете леко отвътре.

Отделно почистете и нарежете лука на дребно. Смесете го с наситнения магданоз, сиренето и мекото масло и намачкайте леко с виличка.

С така получената смес напълнете доматите и ги подредете в тавичка (налейте малко вода в тавичката).

Покрийте с алуминиево фолио и пъхнете пълнените домати във фурната.

Печем 20 мин. на 220 градуса, след което махаме фолиото и допичаме за още около 20-25 минути (или до готовност).

Запечените домати със сирене и лук са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: