Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Цвекло с лук и сирене за тънка талия

Цвекло с лук и сирене за тънка талия

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Цвекло с лук и сирене за тънка талия1 / 2
06/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Дори и да сте на диета, пак можете да хапвате нискокалорични вкусотии точно като това цвекло с лук и сирене на фурна"

Необходими Продукти

  • цвекло - 300 г бяло
  • лук - 200 г арпаджик
  • пушено сирене - 80 г
  • домати - 100 г
  • копър
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 60 г
  • сметана - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете цвеклото, обелете го и го нарежете на дребни кубченца. Обелете и нарежете лука и го задушете в маслото заедно с цвеклото.

След омекването на лука добавете сол на вкус и обелените и нарязани домати.

Нарежете на тънки ивички пушеното сирене или кашкавал и го объркайте със сметаната, яйцата и скълцан копър.

Сипете сместа с цвеклото в намаслена тавичка и отгоре залейте с другата смес. Пъхнете ястието да се пече в умерена фурна. Поднесете поръсено с още малко копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: