Начин на приготвяне
Картофите се сваряват, обелват се и ги нарязваме на кубчета.
Измиват се тиквичките, нарязваме на кубчета с кората и варим в подсолена вода за 10-15 минути.
Сипват се в гевгир, отгоре се притискат с лъжица и оставяме добре да се отцеди водата. Най-добре за 1 нощ.
На другия ден смесваме в каната на блендер, чопър или с пасатор, тиквички и картофи.
Прибавя се майонеза, кисело мляко, нарязан копър, скилидки чесън и изварата. Налива се зехтин, сол, лимонов сок и всичко се пасира на гладка смес.
Аз пасирах с чопъра на два пъти, после смесваме всичко в купа, опитваме на вкус и сервираме охладено. Уникално вкусен пастет, хапнахме с баница - вкусотия!
Втората част от тиквички пасирах с два-три слайса шунка - леко пушеният вкус допълва идеално пастета, така че може да импровизирате с вкуса!
Уникалният пастет от тиквички с извара е готов!
Коментари