Начин на приготвяне
Страхотен зеленчуков пастет се получи, бързо и лесно се приготвя. Нарежете тиквичка за пастета на парчета заедно с моркова.
Сварете ги с малко вода за 10-15 минути и отцедете в гевгир или прецедете добре през марля.
Сложете моркова и тиквичката в каната на чопъра и добавете зехтин, кисело мляко гъсто, сол на вкус, маслини без костилка, магданоз, босилек, чесън и изварата.
Пасира се на гладка смес и готово. Не добавяйте много сол, маслините и те са солени.
Сервира се охладен с кръгчета маслини.
Чудесен пастет намазан на филия за закуска или похапване по всяко време. Става и като разядка.
Може да се приготви и с майонеза, но с кисело мляко е по-леко.
Добър апетит с пастет от тиквички и извара!