Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от тиквички и извара

Пастет от тиквички и извара

Пастет от тиквички и извара
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Чудесен пастет намазан на филия за закуска или похапване по всяко време. Става и като разядка."

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • маслини - 10 бр.
  • извара - 3 пълни с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз - 4 стръка
  • босилек - 3 листа
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • маслини - 3 бр. за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Страхотен зеленчуков пастет се получи, бързо и лесно се приготвя. Нарежете тиквичка за пастета на парчета заедно с моркова.

Сварете ги с малко вода за 10-15 минути и отцедете в гевгир или прецедете добре през марля.

Сложете моркова и тиквичката в каната на чопъра и добавете зехтин, кисело мляко гъсто, сол на вкус, маслини без костилка, магданоз, босилек, чесън и изварата.

Пасира се на гладка смес и готово. Не добавяйте много сол, маслините и те са солени.

Сервира се охладен с кръгчета маслини.

Чудесен пастет намазан на филия за закуска или похапване по всяко време. Става и като разядка.

Може да се приготви и с майонеза, но с кисело мляко е по-леко.

Добър апетит с пастет от тиквички и извара!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: