Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Витаминозна салата»Засищаща салата от листа с червено цвекло

Засищаща салата от листа с червено цвекло

Засищаща салата от листа с червено цвекло
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Вкусна салата или леко и здравословно основно ястие - изборът е изцяло във ваши ръце"

Необходими Продукти

  • цвекло - 1 средна глава с листа
  • краставици - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • морска сол - на вкус
  • слънчогледови семки - 1 шепа суров
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се измива с четка, срязва се два части да се свари по бързо, листата измити се почистват от дебелите стъбла, нарязват се едро и заедно с цвеклото се варят в подсолена вода.

За листата са нужни 2-3 минути, после с решетка се изваждат, измиваме със студена вода и поставяме на дъното на дълбока чиния.

След 30 минути се сварява и цвеклото, прежда се, обелва се от кората и нарязваме на полукръгчета.

Измитият домат и краставица се обелват от кората и нарязват на кубчета. В средата сипваме краставица, по края кубчета домат и по периферията на чинията резени червено цвекло.

Заливаме със зехтин, лимонов сок и щипка-две смляна морска сол.

Последно се поръсва със суров или печен слънчоглед и сервираме.

Вкусно и здравословно, тази витаминозна салата е много засищаща и може да се хапва на обяд или вечеря!

Засищащата салата от листа с червено цвекло е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: