Начин на приготвяне
Цвеклото се измива с четка, срязва се два части да се свари по бързо, листата измити се почистват от дебелите стъбла, нарязват се едро и заедно с цвеклото се варят в подсолена вода.
За листата са нужни 2-3 минути, после с решетка се изваждат, измиваме със студена вода и поставяме на дъното на дълбока чиния.
След 30 минути се сварява и цвеклото, прежда се, обелва се от кората и нарязваме на полукръгчета.
Измитият домат и краставица се обелват от кората и нарязват на кубчета. В средата сипваме краставица, по края кубчета домат и по периферията на чинията резени червено цвекло.
Заливаме със зехтин, лимонов сок и щипка-две смляна морска сол.
Последно се поръсва със суров или печен слънчоглед и сервираме.
Вкусно и здравословно, тази витаминозна салата е много засищаща и може да се хапва на обяд или вечеря!
Засищащата салата от листа с червено цвекло е готова.