Сочни сладки макарони на фурна с карамелена коричка

Мария СимоваМария СимоваГуру114458107914
09/07/2018
"И запомнете - Правите ли макарони на фурна, не жалете мляко и яйца, само така ще станат сочни "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо67 041
  • Преглеждания за месеца562
  • Преглеждания за седмицата157
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните във вряла и леко подсолена вода за 8 минути, прецедете водата им и налейте друга студена и отново прецедете. Това се прави с цел да се прекрати процесът на варене и макароните, да се отделят един от друг.

Намажете тавата с част от мекото масло и разпределете прецедените макарони върху него.

Отделно разбийте яйцата със захарта и ванилиите, налейте студеното мляко в тях. Залейте макароните със сместа и разбъркайте.

Нарежете останалото масло върху сместа и поръсете равномерно с 4 с.л. захар.

Поставете тавата в предварително нагрята на 170 градуса фурна и печете, докато отгоре се получи хрупкава карамелена коричка.

Сервирайте охладени!

Съвет: Когато приготвяте макарони на фурна, не жалете млякото и яйцата, в противен случай рискувате вашите макарони на фурна да станат сухи и титлави.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Н. Иванова
Н. Иванова
09.07.2018 19:02
Като гледам снимката чак ми се приядоха
0
0