Сос Провансал

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Сос Провансал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.

Необходими Продукти

  • горчица - 1 с.л.
  • сол
  • пудра захар - 1 ч.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • зехтин - или олио
  • оцет - или лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете горчицата с малко сол и пудрата захар и започнете да разбърквате, като добавите постепенно двата жълтъка.

Започнете да добавяте капка по капка зехтин или олио.

След като видите, че започва да се сгъстява, добавете малко оцет или сок от лимон.

Отново следва капка по капка мазнина, докато сосът добие желаната гъстота и количество.

Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: