Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Манджи»Пуешко варено Провансал

Пуешко варено Провансал

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пуешко варено Провансал
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"За насладата от готвенето или как да изненадаме всички с ароматно Пуешко варена Провансал става дума"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 550 г без кожа
  • картофи - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • праз - 100 г
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • чушки - 1 бр. зелена (100 г)
  • домати - 150 г настъргани или пюре от консерва
  • провансалски билки - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • бяло вино - 120 мл
  • вода - около 500 мл
  • зехтин - 80 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пуешкото месо от ципички и го нарежете на парченца. Оваляйте в черния пипер и малко сол.

Накълцайте лука, праза, чушката, моркова и чесъна на произволни по големина парченца и ги задушете в загрятия на умерен зехтин за 10 минути. След като омекнат, пасирайте до полугладка консистенция.

Към пасираните зеленчуци налейте доматеното пюре или настърганите домати и гответе под капак още 10 минути. Контролирайте огъня, за да не загори, или разбърквайте от време на време.

Сложете късчетата месо, червения пипер, подправките и сол на вкус, разбъркайте за кратко и налейте виното. Оставете капака на съда отворен за 1 минута и бъркайте, за да се изпари алкохолът.

Добавете картофите, нарязани на едро, налейте водата и гответе още 25 минути или до пълната готовност на месото с картофите.

Ако е нужно, може да разредите ястието с още водичка или да оставите по- гъсто.

Поднесете Пуешкото варено с ароматни провансалски билки задължително горещо.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: