Начин на приготвяне
Почистете скаридите, като махнете главите, но оставите черупките.
Загрейте маслото. Добавете ситно нарязаните скилидки чесън.
Добавете скаридите. Поръсете със зехтина и бъркайте внимателно, докато скаридите променят цвета си.
В края на готвенето полейте обилно със соев сос. Изцедете сока на половината лимон и поръсете скаридите.
Преди сервиране добавете парченца лимон и ситно нарязан свеж магданоз.
Поднесете веднага скаридите на тиган и ги консумирайте топли.
Ако обичаш скариди, опитай и предложенията ни за скариди в масло или паста със скариди.
Коментари
с магданоз. Трябва да бъдат добре изпържени
и хрупкави като чипс.
На края се подправят с
опушен лют пипер за
пикантност,консумират
се със студена бира.