Начин на приготвяне
За изготвянето на ябълковото сорбе ще ви е нужен блендер с по- голяма кана. Ако вашият е малък, то намалете продуктите или го направете на два пъти.
Уредът ви трябва да е мощен и подходящ за мелене на лед.
Започнете с почистване на лимоните, като ги обелите от кората, така че да не остава нищо бяло по тях. Нарежете ги на парченца и отстранете и семчиците, ако има такива.
Ябълките нарежете и отстранете само сърцевинната част, без да ги белите.
Сложете в каната на блендера двата плода заедно с ментовите листа и захарта и включете да се смели всичко на максимални обороти и възможно най-фино.
За около 30-40 секунди би било достатъчно.
Към полученото пюре налейте водата, ликьора и сложете леда.
Включете отново, този път на средна скорост, за около 1 минута, и прогресивно увеличавайте мощността.
Получения плодов скреж веднага разсипете във високи чаши и поднесете с украса от ментови листа.
Най-вкусната глътка свежест!