Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Сорбе»Сорбе с ябълки и мента

Сорбе с ябълки и мента

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Сорбе с ябълки и мента
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 9
17/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Общо
12 мин.
Порции
6
"Не е лято, а сезонът на сорбетата, затова днес сме на сорбе с ябълки и мента"

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 бр. Granny Smith
  • лимони - 2 бр.
  • мента - 12 листа + за украса
  • захар - 200 г
  • вода - 300 мл
  • лед - 800 г
  • ябълков ликьор - 100 мл (или ябълков сок, концентриран)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За изготвянето на ябълковото сорбе ще ви е нужен блендер с по- голяма кана. Ако вашият е малък, то намалете продуктите или го направете на два пъти.

Уредът ви трябва да е мощен и подходящ за мелене на лед.

Започнете с почистване на лимоните, като ги обелите от кората, така че да не остава нищо бяло по тях. Нарежете ги на парченца и отстранете и семчиците, ако има такива.

Ябълките нарежете и отстранете само сърцевинната част, без да ги белите.

Сложете в каната на блендера двата плода заедно с ментовите листа и захарта и включете да се смели всичко на максимални обороти и възможно най-фино.

За около 30-40 секунди би било достатъчно.

Към полученото пюре налейте водата, ликьора и сложете леда.

Включете отново, този път на средна скорост, за около 1 минута, и прогресивно увеличавайте мощността.

Получения плодов скреж веднага разсипете във високи чаши и поднесете с украса от ментови листа.

Най-вкусната глътка свежест!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: