Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Саралия с орехи и бисквити

Саралия с орехи и бисквити

Саралия с орехи и бисквити
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Как да откажем сладичкото, като сме приготвили толкова сочна саралия с орехи и бисквити"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 350 г
  • олио - 1/2 ч.ч. за поръсване
  • плънка
  • орехи - 6 с.л. смлени
  • захар - 3 с.л.
  • бисквити - 4 - 5 бр. Закуска с какао
  • сироп
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 бр. (10 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се натрошени ситно бисквити, смлени орехи и кристална захар, това е плънката.

Взема се кора с четка се намазва с олио и поръсваме с 3-4 с. л. плънка.

В по-широката част на кората се поставя тънка точилка и се навива на руло, което не е стегнато.

С двете ръце се набира към центъра и после се изважда, като с едната ръка се придържа и получената саралия се нарежда в намаслена с олио широка тава.

Така се прави докато се напълни тавата, като последните две саралии навих по 2 кори, за да не остават.

Отгоре се полива с олио и печем в загрята фурна на 200 градуса до златисто около 25-30 минути.

Сиропът е предварително заварен за 5 минути и охладен. С черпак заливаме със сиропа и оставяме да попие на хладно.

Колкото повече стои, толкова по-вкусна става баклавата.

Саралията с орехи и бисквити е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: