Начин на приготвяне
В купа смесете пудрата захар, какаото, нишестето, бакплувера и ванилията.
Разбийте съвсем леко белтъка и го добавете към сместа. Бъркайте първо с лъжица, а след като сместа започне да става по-компактна, започнете да месите с ръка.
Когато сместа стане гладка, добавете нарязаните орехи и продължете месенето, докато ги вкарате хубаво в сместа и отстрани не остават отделни орехи.
Набрашнете леко дъска.
Оформете от тестото руло с диаметър 3 см върху дъската. Нарежете го на парчета с ширина около 1 см.
Наредете бисквитите върху леко намаслена и набрашнена тавичка (или покрита с хартия за печене).
Печете на около 170 градуса (не повече) за около 10 минути. Печенето не трябва да продължава много по-дълго или на по-висока температура, защото тогава бисквитите ще се разтекат.
Преди да ги извадите от тавата, ги оставете да изстинат много хубаво.