Начин на приготвяне
Поставете млякото на котлона и когато закъкри сложете ориза, пръчката канела, солта и корите от цитрусите.
Захлупете плътно с капак и оставете да ври около 30 минутки на бавен огън или докато оризчето поомекне.
Добавете тогава захарта, маслото и какаото (разбърквайки, за да не става на бучки), отстранете канелата и цитрусовите кори и оставете на отворен капак да поври още 5-10 минути отново на бавен огън и при периодично разбъркване.
Разсипете в чашки или купички и оставете да изстине, след което преди поднасяне украсете с малки шоколадови бонбони.
Така приготвеният шоколадов десерт се получава с не толкова гъста консистенция, но за сметка на това много кремообразен и приятен.
Ако обичате млякото с ориз по-гъсто може да си намалите количеството на млякото. Ако пък ви харесва оризът да е по-твърд, варете по-малко време.
Да ви е сладко!
Коментари