Начин на приготвяне
Краставиците се измиват.
В буркана сипваме прясно изцедения лимонов сок (прясно изцеденият лимонов сок ще придаде много приятен аромат и приятен кисел вкус) , доливаме оцет, подходящ за туршии, до достигане на чертата на буркана.
Нареждаме измитите краставички в буркана много старателно, добавяме лъжите сол и захар, пускаме няколко зрънца черен пипер и доливаме с вода до гърлото на буркана.
Затваряме и стерилизираме около 10 мин. във вряща вода. Възможно е да поставите бурканите в кофичка и да сипете вряла вода върху тях.
След това поставяме бурканите с главата надолу около два дена, завити. Съхраняваме на тъмно, прохладно място.
Дадените продукти са за един буркан.