Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Супа с листа от червено цвекло

Супа с листа от червено цвекло

Супа с листа от червено цвекло
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Практичната домакиня знае, че от червеното цвекло се прави вкусна салата, а от листата му - невероятна уханна супа"

Необходими Продукти

  • листа от червено цвекло - от 3 глави
  • зелен лук - 2 стръка
  • олио - 3 с.л.
  • домашен бульон - или зеленчуков 1 кубче
  • вода - 1 л и 500 мл
  • зелен фасул - 1 шепа
  • моркови - 1 бр.
  • спагети - 1 шепа начупени
  • джоджен - листа пресен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • чесън - 1 голяма скилидка
  • заквасена сметана - 1 с.л. или кисело мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипва се водата в средно голяма тенджерка и поставяме на котлона да заври. Добавят се нарязани кубчета морков, зелен фасул на парченца, пера лук на ситно и олио. Готви се на умерен огън за кратко.

През това време се нарязват ситно измити и почистени от дебелите жили листа от три едри глави червено цвекло.

Добавят се листата в супата, пуска се и замразено домашно бульонче, нарязани листа пресен джоджен и овкусяваме на вкус със сол и черен пипер.

След 10 минути прибавяме начупени спагети и оставяме да се вари още 10 минути до готовност на супата.

Сервираме зеленчуковата супа в чиния, овкусява се с лимонов сок, а може да прибавите и лъжичка заквасена сметана или кисело мляко.

Вкусът е невероятен, да не кажа уникален.

Супата с листа от червено цвекло е и много полезна, опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: