Начин на приготвяне
Сипва се водата в средно голяма тенджерка и поставяме на котлона да заври. Добавят се нарязани кубчета морков, зелен фасул на парченца, пера лук на ситно и олио. Готви се на умерен огън за кратко.
През това време се нарязват ситно измити и почистени от дебелите жили листа от три едри глави червено цвекло.
Добавят се листата в супата, пуска се и замразено домашно бульонче, нарязани листа пресен джоджен и овкусяваме на вкус със сол и черен пипер.
След 10 минути прибавяме начупени спагети и оставяме да се вари още 10 минути до готовност на супата.
Сервираме зеленчуковата супа в чиния, овкусява се с лимонов сок, а може да прибавите и лъжичка заквасена сметана или кисело мляко.
Вкусът е невероятен, да не кажа уникален.
Супата с листа от червено цвекло е и много полезна, опитайте!