Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Спаначена супа»Спаначена супа с червено цвекло и кускус

Спаначена супа с червено цвекло и кускус

Спаначена супа с червено цвекло и кускус
Снимка: Илиана Първанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Различна идея за приготвяне на спаначена супа - убедени сме, че ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • спанак - 2 шепи листа с дръжките
  • кускус - 1 к.ч. или 1/2 ч.ч.
  • червено цвекло - ½ бр., средно голямо
  • пресен лук - ½ връзка
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - ½ връзка, без дръжките
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • тандури масала - 1/2 равна к.л.
  • ябълков оцет - 1 к.л., за стабилизиране
  • вода - около 1, 5 л
  • хималайска сол - 1 равна ч.л., на вкус
  • шарлан - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко водичка сваряваме за около 5 минути нарязаните на ситно 1 скилидка чесън и половин, средно голямо, червено цвекло.

Заливаме с литър и половина гореща вода от електрическа кана и сипваме 1 изравнена чаена лъжица хималайска сол, 1 к.л. ябълков оцет (за стабилизиране на червения цвят на цвеклото), 1 с.л. шарлан заедно с 1 к.ч. кускус. Разбъркваме и оставяме да къкри с открехнат капак .

Измиваме свежо набраните от градината листа спанак, пера пресен лук и магданоз, нарязваме ги на ситно и ги прибавяме към спаначената супа.

Разбъркваме с дървена бъркалка и сипваме всички останали подправящи съставки: тандури масала, черен и червен пипер.

Варим полезната супа още 8-10 минути до пълна готовност на кускуса.

Поднасяме цветната засищаща спаначена супа с червено цвекло и кускус за вечеря – топла и сгряваща със своя леко пикантен привкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: