Желирана Шарлота

Желирана Шарлота1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
125 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • сметана - 4 ч.ч.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • шоколад - 140 г фин
  • желатин - 2 с.л.
  • прясно мляко - 700 мл
  • крем ванилия - 1 доза (по избор)
  • захар - 3/4 ч.ч. за крема Ванилия
  • бишкоти - 2 - 3 пакетчета
  • За платката
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • За украсата
  • бонбони - няколко шоколадови
  • котешко езиче - няколко бисквити
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за платка се прави пандишпанов блат и се пече във формата, в която ще се желира и кремът. За предпочитане е формата да е с падащ борд.

Сметаната се затопля на водна баня и се разбива заедно със захарта и нарязания на ситно шоколад. Трябва да се получи гладка и

еднородна маса.

Към тази маса се добавя накиснатият предварително желатин (в студена вода), бърка се до разтопяването му.

Платката сме извадили от формата да се охлади. В същата измита и сглобена форма се поставя охладената платка и по края на стената се редят бишкотите, а в средата се излива кремът. Формата се слага на студено да желира.

През това време се приготвя кремът Ванилия и се оставя да се охлади, като се разбърква от време на време, за да не хване коричка.

Изважда се шарлотата от хладилника и се покрива с останалите бишкоти и върху тях се изсипва кремът Ванилия.

Украсява се с шоколадовите бонбони и котешко езиче (до всеки бонбон се забожда едно или две езичета).

Отново хладилник и внимателно се вади от формата.

Сервира се ликьор по избор или коктейл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: