Начин на приготвяне
От продуктите за платка се прави пандишпанов блат и се пече във формата, в която ще се желира и кремът. За предпочитане е формата да е с падащ борд.
Сметаната се затопля на водна баня и се разбива заедно със захарта и нарязания на ситно шоколад. Трябва да се получи гладка и
еднородна маса.
Към тази маса се добавя накиснатият предварително желатин (в студена вода), бърка се до разтопяването му.
Платката сме извадили от формата да се охлади. В същата измита и сглобена форма се поставя охладената платка и по края на стената се редят бишкотите, а в средата се излива кремът. Формата се слага на студено да желира.
През това време се приготвя кремът Ванилия и се оставя да се охлади, като се разбърква от време на време, за да не хване коричка.
Изважда се шарлотата от хладилника и се покрива с останалите бишкоти и върху тях се изсипва кремът Ванилия.
Украсява се с шоколадовите бонбони и котешко езиче (до всеки бонбон се забожда едно или две езичета).
Отново хладилник и внимателно се вади от формата.