Начин на приготвяне
Шаранът се почиства и измива добре. Картофите се обелват и нарязват на подходящи парчета. Лукът се почиства и нарязва на дребно.
Олиото се загрява в тиган и се прибавят лукът и гъбите, които се запържват, докато омекнат.
Плънката се овкусява със захарта, канелата и солта.
Картофите се слагат в тава, подходяща за печене, и се овкусяват със сол и черен пипер.
Шаранът се намазва добре със сол от всички страни и се пълни с плънката.
Полива се със сока от половин лимон. Слага се върху картофите и се добавя малко водичка.
Пълненият шаран се покрива плътно с фолио.
Пече се до готовност, като малко преди сервиране се отстранява фолиото, за да се допече до златиста коричка.
Пълненият шаран с лук и гъби върху картофи е много вкусен.