Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Пълнен шаран с лук, гъби и орехи

Пълнен шаран с лук, гъби и орехи

Пълнен шаран с лук, гъби и орехи
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Толкова време се чудим как да приготвим най-вкусния шаран, ето къде била тайната"

Необходими Продукти

  • шаран - около 2 кг
  • лук - 2 глави
  • гъби - 700 г /1 буркан стерилизирана печурка/
  • орехи - 1/2 ч.ч. счукани
  • сол - на вкус,
  • черен пипер
  • бахар - 6 зърна
  • червен пипер
  • олио
  • лимони - резени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се изчиства, измива хубаво и се осолява със сол отвътре и отвън.

В тиган с олио се запържва ситно нарязаният лук, прибавят се гъбите (изцедени, нарязани), орехите, щипка червен пипер, черен пипер и сол на вкус.

Готовата плънка оставяме да изстине и тогава пълним шаранчето с помощта на лъжичка, за да е плътно и равномерно.

Зашиваме с игла и конец рибата и я поставяме в тава, намазана с олио. Прибавяме кръгчета лимон и лук около рибата и върху нея, сол и няколко зърна бахар.

Слагаме малко вода, завиваме с фолио и пека в загрята фурна 200 °C за около 20 мин, след това махам фолиото и се пече още 30 мин.

След изпичането украсявате с резенчета лимон, маруля, репички.

Много е вкусен пълненият шаран с лук, гъби и орехи, поел е аромата от всичко и се топи направо в устата!

Източник: Marieta Dimitrova - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: