Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Пълнен шаран с булгур и картофи

Пълнен шаран с булгур и картофи

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5385k1k3k3
Пълнен шаран с булгур и картофи
Снимка: Виктория Константинова
1 / 4
02/04/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Много вкусен шаран с булгур и картофи, който да приготвите не само на Никулден, но и по всяко време на годината."

Необходими Продукти

  • шаран - 5. 6 кг почистен
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • печурки - 1 буркан нарязани
  • булгур - 200 г
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • картофи - 2. 3 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като шаранът ни е почистен, се подготвя плънката. Лукът се почиства и нарязва на ситно.

Морковите се обелват и измиват. Настъргват се. В тиган се слага олио да загрее. Добавят се приготвените зеленчуци, за да се запържват.

Добавят се и гъбите, без течността от буркана, добавя се и булгур да се запържват. Сипва се течността от гъбите. Овкусява се със сол и черен пипер. Разбърква се.

Добавя се още вода до сготвяне на булгура. Шаранът се измива и се слага в голяма тава. Осоляват се добре от външната страна. Пълни се с приготвената плънка.

Залива се, за да не изпада плънката, но не е задължително. Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на средно големи парчета.

Разполагат се в тавата около пълнения шаран. Овкусяват се със сол и малко олио. Разбъркват се. Добавя се малко вода и се пъха във фурната.

Пече се до готовност на картофите. Рибата във фурната е готова по-бързо. Около 40 минути до час е необходим във фурната на пълнения шаран с булгур и картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: