Сочна торта с цедено мляко

Яница НиколоваЯница Николова
Иноватор
472
2k
832
1k
4
31/07/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 927
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват с половината от захарта на сняг. Жълтъците с другата половина от захарта, олиото, водата, пресятото брашно с бакпулвер и ванилия.

Жълтъчната смес се прибавя към белтъците. В 2/3 от сместа се прибавя какаото, а другата остава бяла.

Изпичат се 3 блата - 2 бели и 1 кафяв, в тава с диаметър около 20 см. с хартия за печене в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.

Блатовете не се сиропират, от крема стават достатъчно сочни.

Кремът се приготвя като маслото и пудрата захар се разбиват. Смесва се с цеденото мляко и ванилията. Охлажда се в хладилник.

Сглобяване: В подходящ поднос се реди, кафяв блат, крем, няколко лъжички сладко, бял блат, крем, сладко, кафяв блат и крем навсякъде, панира се с ядките.

Прибира се в хладилник за няколко часа.

* Може да се приготви и с готови блатове.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар