Начин на приготвяне
Направете двата крема като за първия смесете в купа цеденото мляко и сладкото. Втория крем направете като в купа разбиете яйцата със захарта, добавете 300 мл от млякото и брашното и разбъркайте до хомогенна смес без бучки.
Сипете останалото мляко в тенджерка, сложете я на котлона на средна температура и добавете ванилията и маслото, след като кипне внимателно започнете да наливате от яйчената смес, като бъркате непрекъснато до сгъстяване и получаване на гладък крем.
Махнете от котлона и оставете малко да се охлади. В правоъгълна тавичка сипете на дъното от яйчния крем и разнесете, започнете да редите първия ред от бисквитите една до друга, отгоре сложете част от крема и върху него с лъжица гребнете от сместа с цеденото мляко и наръсете.
Следват пак бисквити, отгоре крем и върху него от цеденото мляко и така се процедира до края, като най-отгоре завършвате само с двата крема.
Оставете в хладилник за няколко часа да се охлади, след което украсете отгоре с натрошен шоколад.