Печена есетра в сос на фурна

02/08/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо512
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • филе от есетра - 700 - 800 г
  • масло - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - смлян
  • за соса
  • рибен бульон - 2 водни чаши (или зеленчуков)
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л. краве
  • лук - 1/4 - глава кромид
  • магданоз - 1 ч.л. ситно нарязан магданозен корен
  • каперси - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • бяло вино - 1 с.л. сухо
  • масло - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В този случай е най-добре да се започне първо със соса. Брашното се запържва в маслото и се налива бульонът на тънка струя, бърка се непрекъснато, за да се получи еднородна маса.

Добавят се зеленчуците и каперсите и се вари натих огън 30-35 мин. Към края се прибавя черният пипер и дафиновият лист.

Готовият сос се прецежда, зеленчуците се претриват през метална цедка или сито и се смесва със соса.

В готовия сос се добавя лимоновият сок и виното и се кипва, за да се смесят, накрая 1/2 с.л. масло и се разбъква докато стане еднородно.

В тавичка се разтопява маслото и се поставя рибата с кожата надолу, посолява се със сол и пипер и се намаслява, като с лъжица заливаме с масло.

Запича се рибата докато порозовее, залива се със соса и отново се пъха във фурната, за да кипне с него (5-10 мин.)

Поднася се с наситнен магданоз. Дафиновият лист и пиперът се изваждат от соса при прецеждането.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар