Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Есетра в разкошен сос на фурна

Есетра в разкошен сос на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Есетра в разкошен сос на фурна1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Ако ви се хапва вкусна рибка, ето как да си я приготвите"

Необходими Продукти

  • червено вино - 1 ч.ч.
  • риба - 1 кг
  • краве масло - 1/2 ч.ч.
  • подправки
  • жълтъци - 4 бр.
  • лимони
  • краве масло - 1 парче + 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - зърна
  • бахар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и сварете в солена вода есетрата. Обелете я и подредете в тава. Залейте с разтопено масло и вино. Овкусете с подправки.

Добавете бахар, черен пипер на зърна и дафинов лист. Печете рибата на фурна до готовност.

Запържете брашното в 2 с.л. масло, разредете с рибния бульон и оставете за десет минути. Сипете соса от рибата и прецедете.

Застройте с лимонов сок и жълтъци. Полейте рибата със сос и сервирайте в подходяща чиния.

Есетрата в разкошен сос на фурна е чудесна за вечеря!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: