Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Есетра в пикантен доматен сос

Есетра в пикантен доматен сос

Есетра в пикантен доматен сос
Снимка: Зорница Христова Михова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Есетра в пикантен доматен сос, към която може да сервирате любимо бяло вино."

Необходими Продукти

  • есетра - около 1 кг
  • доматен сок - 500 мл
  • черен пипер - 5, 6 зърна
  • люти чушки - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • олио - 100 мл
  • лук - 2 глави
  • девесил - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре рибата есетра, режем я на шайби и я слагаме в тава с олио.

Приготвяме сос от доматения сок, зърната черен пипер и нарязана люта чушка, девесил и червения пипер.

Заливаме рибата в тавата. Редим тънки резенчета лимон, домат и морков.

Добавяме ситно нарязания лук.

Печем есетрата в силно загрята фурна на 180 градуса до готовност на рибата.

Есетра в пикантен доматен сос е много вкусна.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: