Палачинки от Карфиол

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k17k12
Палачинки от Карфиол
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
02/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Невероятно вкусни карфиолени палачинки, които могат са е приготвят и на тиган, и във фурната"

Необходими Продукти

  • карфиол - 300 г
  • пармезан - 40 г на прах
  • моцарела - 60 г зряла или ементал
  • яйца - 1 бр.
  • белтъци - 1 бр.
  • брашно - 3 с.л. с връх
  • черен пипер - 1 щипка, прясно смлян
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се измива добре под течаща вода и се накъсва на розички. Поставя се в блендер и се смила заедно с моцарелата (важно е да е зряла, а не прясна).

Получената смес се обърква с разбитите яйце и белтък, пармезана, солта и черния пипер.

Има два начина да приготвите палачинките: Първият е по-здравословен, на фурна. За него застелете тавичката на фурната с хартия за печене и разпределете сместа, оформяйки 4-5 кръгли и тънки палачинки. Изпечете ги за около 20-25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Ако решите да ги правите на тиган то трябва да добавите още малко брашно, за да се сгъсти сместа и да не се разпадат при обръщането. Използвайте тиган с незалепващо дъно и намазнявайте повърхността му. Печете до златисто от двете страни.

Ще призная, че харесвам повече първия вариант, защото е и по-лесен и няма опасност да се обезформят палачинките.

Чудесно се комбинират с тънки резени домат и крема сирене.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: