Начин на приготвяне
Карфиолът се измива добре под течаща вода и се накъсва на розички. Поставя се в блендер и се смила заедно с моцарелата (важно е да е зряла, а не прясна).
Получената смес се обърква с разбитите яйце и белтък, пармезана, солта и черния пипер.
Има два начина да приготвите палачинките: Първият е по-здравословен, на фурна. За него застелете тавичката на фурната с хартия за печене и разпределете сместа, оформяйки 4-5 кръгли и тънки палачинки. Изпечете ги за около 20-25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Ако решите да ги правите на тиган то трябва да добавите още малко брашно, за да се сгъсти сместа и да не се разпадат при обръщането. Използвайте тиган с незалепващо дъно и намазнявайте повърхността му. Печете до златисто от двете страни.
Ще призная, че харесвам повече първия вариант, защото е и по-лесен и няма опасност да се обезформят палачинките.
Чудесно се комбинират с тънки резени домат и крема сирене.
Добър апетит!